на живо

Ощетиха ли брутално "Милан" в последната секунда (ВИДЕО)

Вижте скандалната ситуация на мача на "росонерите" срещу "Фиорентина"

БГНЕС

"Фиорентина" и "Милан" не си отбелязаха голове в дербито на 6-ия кръг на Серия "А". Двубоят завърши с много спорно решение на главния съдия Даниеле Орсато, който в последната минута на добавеното време подмина нарушение срещу откъсващия се нападател на "росонерите" Луис Адриано. Повторенията показаха, че защитникът на домакините Ненад Томович е играл непозволено срещу бразилския футболист, като съмнения останаха единствено по отношение на това дали фаулът е бил в или извън наказателното поле.

Равенството не позволи на "Милан" да запише три поредни победи в италианския елит за първи път от октомври 2015 година, както и да се изкачи на третото място във временното класиране. "Фиорентина" загуби първи точки на стадио "Артемио Франки" през този сезон, но отборът на Пауло Соуза все още не е допуснал гол у дома.

През първото полувреме "виолетовите" контролираха играта, но така и не успяха да отправят точен удар. В 23-ата минута Орсато даде дузпа на домакините за нарушение на Давиде Калабрия срещу Борха Валеро. Никой от съдийската бригада обаче не забеляза, че испанецът бе докоснал топката с ръка секунда по-рано. Йосип Иличич стреля в гредата при изпълнението си от бялата точка и пропусна дузпа за първи път в Серия "А", след като бе реализирал предишните си 8 опита. 

След почивката имаше вълнуващи ситуации и пред двамата вратари. Най-много трябва да съжалява нападателят на "Милан" Карлос Бака, който след грешка на Карлос Санчес не успя да нанесе точен шут и топката профуча покрай гредата.