на живо

Остава или си заминава - сагата около Меси се разплита

В сряда вечер, пряко по bTV Action, "Барса" приема "Еркулес" в мач за Купата на Краля

Getty Images/Guliver Photos

Лионел Меси остава в "Барселона" със сигурност, обяви президентът на "каталунците" Хосеп Бартомеу! Той бе категоричен, че аржентинският гений ще подпише нов договор и ще пренебрегне интереса от "Манчестър" Сити, "Пари Сен Жермен" и 500-те милиона евро годишно, които му предлага китайският "Хебей".

Пред каталунския вестник "Спорт" Бартомеу заяви, че единственият начин Меси да напусне "Барса" е като прекрати своята кариера. Сегашният договор на 5-кратния носител на златната топка изтича през лятото на 2018 година.

"И двете страни (Меси и клубът) имат абсолютно желание да продължат да работят заедно. Лео иска да остане в "Барса", а "Барса" иска Меси да остане.", каза президентът на испанския шампион.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Меси е най-добрият футболист в света и ние ще постигнем споразумение с него. Ще продължим заедно, защото той все още е много млад. Той е на 29 години и играе на изключително високо ниво. Лео ще бъде при нас още дълги години.", категоричен бе Бартомеу.

Очаква се ръководството на "блаугранас" да предложи на аржентиската си звезда заплата от 35 млн. евро на година (след облагане с данъци). Сума, която изглежда като троха в сравнение с офертата на китайския "Хебей", който според непотвърдени информации е готов да плаща на Меси умопомрачителните 500 млн. евро за 12 месеца.

Преди броени дни аржентинецът изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона за победата с 4:1 в каталунското дерби срещу "Еспаньол". Меси отбеляза 23-я си гол за кампанията, който е и негов 476-ти в официален мач за "Барса" от дебюта му през 2004 година.

В сряда вечер Меси и неговите съотборници са изправени пред поредно предизвикателство - реванша от 1/16-финалите за Купата на Краля срещу "Еркулес". В първия мач в Аликанте третодивизионният тим изненадващо измъкна равенство 1:1 и запази интригата преди ответната среща на "Камп Ноу", която ще бъде излъчена пряко по bTV Action от 23:00.