на живо

Откраднаха пушката и ските на Бьорндален

Очилата, челникът и апаратът за възстановяване на биатлониста също липсват

Getty Images

Най-титулуваният спортист на зимни олимпийски игри, носителят на 13 медала - Оле-Ейнар Бьорндален, е бил ограбен по време на пътуването му към Пьончан за поредния старт от Световната купа по биатлон. 

Пред норвежки медии 20-кратният световен шампион разказа, че по време на пътуването си към южнокорейския град, който през 2018 г. ще бъде домакин на зимните олимпийски игри, от багажа му са изчезнали пушката, ските, чисто новите му очила, челник и лазерен апарат за възстановяване. 

43-годишният биатлонист е пътувал от Мюнхен през Хелзинки за Южна Корея. Той е установил липсата във финландската столица. 

"Ако видите човек с красиви очила и чисто нов челник, това е крадецът", не пести чувство за хумор състезателят.

Що се отнася до пушката и ските, Бьорндален има повече яснота за тяхното местоположение. 

"В Хелзинки са. Казаха ми, че в калъфа на пушката ми е намерена някаква течност. Най-вероятно става дума за масло. Дадох съгласието си да го отворят и да проверят, но все още не са ми ги изпратили. Ще съм щастлив само ако ските и пушката ми са при мен", разказва норвежецът.

Състезанията в Пьончан са от 2 до 5 март. Представителите на отбора на Норвегия са само двама - Бьорндален и Хенрик Л'Абе-Лунд. Двамата ще използват възможността да опознаят трасето преди важните стартове през следващата година.