на живо

Отново Имобиле закара "Лацио" до поредна победа (ВИДЕО)

Андрей Гълъбинов не игра при загубата на "Дженоа" 2-3 от "орлите"

Отново Имобиле закара "Лацио" до поредна победа (ВИДЕО)

"Лацио" спечели трета поредна победа за сезона в Серия А и се долепи на 2 точки от лидерите в Италия - "Наполи", "Интер" и "Ювентус". Отборът на Симоне Индзаги победи с 3-2 "Дженоа" като гост, а в основата на успеха отново бе Чиро Имобиле, който вкара два от головете.

Мачът тръгна чудесно за гостите от Рим, които поведоха в 13-та минута с гол на защитника Бастош. Той доби във вратата избита топка от вратаря Перин след удар от фаул на Сергей Милинкович-Савич. Без Андрей Гълъбинов в стартовите 11 "Дженоа" изглеждаше беззъб в атака, но вместо него, в 33-та минута треньорът на домакините Иван Юрич реши да пусне 16 годишният нападател Пиетро Пелегри.

Именно той успя да изравни резултата за "грифоните" в 57-та минута. При гола имаше солидна доза късмет, след като топката стигна до Пелегри след рикошет в защитник на "Лацио", а при удара му след това се отклони в друг бранител и залъга вратаря.

Римляните стигнаха до нов аванс в 70-та минута. Чиро Имобиле вкара отблизо след асистенция на Джордан Лукаку в момент, в който домакините бяха с човек по-малко, тъй като защитникът Споли бе контузен, а принудителната смяна още не бе извършена.

"Дженоа" все пак успя да изравни само 3 минути по-късно. Ервин Дзуканович центрира фалцово отляво и 16 годишният Пиетро Пелегри, далеч по-майсторски отколкото при първия си гол, вкара втори за 2-2.

И това обаче не бе достатъчно за "червено-сините". Принудително влезлият като резерва Сантиаго Джентилети, който бе последен в защитата подари топката на Чиро Имобиле и в 82-та минута нападателят хладнокръвно донесе победата на "Лацио". Това бе негов 6-ти гол за първенство през сезона, а освен това той вкара голове за националния отбор, в Лига Европа и в мача за Суперкупата срещу Ювентус.

Така след 4-ия кръг в Серия А "Дженоа" остава с 1 точка, а "Лацио" е с 10 и е плътно зад трите лидера.