на живо

Пандев предложи: Македонски напитки на пресконференциите на европейското

Жестът на Кристиано Роналдо не остана незабелязан от капитана на Северна Македония

Драмата с един от спонсорите на европейското първенство по футбол - известна в световен мащаб компания за напитки, придобива все по-странни измерения. 

След като звездата на Португалия Кристиано Роналдо отмести бутилки с газирана течност и препоръча вместо тях да се пие вода, компанията отчете спад на стойността си с около 4 млрд. долара. Един друг производител обаче може да спечели!

Става дума за компания в Северна Македония, която произвежда... "Струмка". А в изненадващо рекламно лице се превърна капитанът на футболния тим на страната, който направи дебюта си на европейски финали - Горан Пандев. 

Снимка: Reuters

След последния мач на "червено-жълтите" на шампионата (Те не успяха да спечелят точка в групата си), неостаряващият футболист влезе в залата за пресконференции, а камерите уловиха негова шеговита реплика:

"Да ги махнем тези "Кока-коли" и да сложим "Струмка", пошегува се Пандев. 

Въпросното питие също е газирано и има различни вкусове - на круша и на "Кока-кола". Производител очаквано е компания от град Струмица, като напитката излиза на пазара през далечната 1953 г.!

От компанията не пропуснаха да използват социалните мрежи, за да благодарят на Пандев - както за рекламата, така и за мачовете му в националния отбор, тъй като 37-годишният футболист обяви оттеглянето си.

Що се касае компанията, коментирана от Роналдо, цената на акциите ѝ отново започна да се покачва. Все още не е ясно дали рекламното звено на известния производител ще прибегне до услугите на украинския футболист Андрий Ярмоленко и на руския селекционер Станислав Черчесов. Първият призова да се свържат с него, ако искат рекламно лице, а вторият демонстративно изпи една от бутилките.