на живо

Първа победа за Почетино, "Лион" се измъкна срещу "Рен"

ПСЖ вече е само на точка от лидера

Reuters

ПСЖ се наложи с 3:0 над "Брест" за първа победа на Маурисио Почетино начело на шампионите. Парижани се възползваха от грешната стъпка на "Олимпик" Лион и вече дишат във врата на лидера, който е само с точка повече (40) след изиграването на 19 мача.

Домакините от Париж контролираха изцяло мача срещу 11-ия в подреждането. Те създадоха доста голови положения, като първо Мойзе Кен откри резултата в 16-ата минута, а след това сред голмайсторите се записаха Мауро Икарди и Пабло Сарабия.

Снимка: Reuters

Така след равенството през седмицата, с което Почетино дебютира като треньор на ПСЖ, сега дойде и първата победа, а тимът навлиза в серия от пет поредни срещи без поражение.

В дербито на кръга, "Олимпик" Лион се спаси от загуба срещу "Рен" с два гола в последните десетина минути. Домакините водеха с 2:0 до 79-ата минута след попадения на Клеман Грение в 20-ата и Бенжамен Бурижо в 55-ата.

Снимка: Reuters

В 67-ата минута попадение на гостите бе отменено след консултация с ВАР заради игра с ръка.

С късен щурм "хлапетата" се добраха до равенство. Първо Мемфис Депай намали за 2:1, а в 83-ата минута Джейсън Денайер донесе точката за "Лион". 

Играчите на Руди Гарсия остават на върха, като удължиха серията си на 16 поредни мача без поражение в Лига 1.

Снимка: Reuters

В другите срещи от кръга, излъчени в каналите на bTV Media Group, "Монако" победи "Анже" с 3:0, а "Ним" загуби домакинството си на "Лил" с 0:1.

"Монако" не губи в четвърти пореден мач, а Кевин Фоланд вкара в четвърти пореден шампионатен двубой. Бен Йедер обаче продължи сушата си - пет мача без гол.

"Анже" бе в серия от 6 гостувания без поражение, но не успя да спечели в трети пореден мач срещу някой от грандовете, след като последователно победи "Олимпик" Марсилия и "Лил".