на живо

Първи провал за "Монако" при Ковач, 18-годишен дебютант повали "монегаските" в Рен

Отборът от княжеството пропусна да излезе начело в Лига 1

"Рен" продължава с изключително силното си представяне от началото на сезона в Лига 1. Завършилият трети през миналата кампания състав от Бретан постигна драматична победа с 2:1 при домакинството си на "Монако" от 4-тия кръг на първенството и излезе начело във временното класиране. "Червено-черните" триумфираха след зрелищен обрат в заключителните минути на срещата, напомняйки за непримирия си дух, който често демонстрираха при домакинствата си в предишното издание на шампионата. Въпреки че изигра отлично първо полувреме, "Монако" подходи предпазливо след почивката, пропусна да прибере трите точки и записа първо поражение под ръководството на новия си треньор Нико Ковач.

Гостите, които спечелиха 7 точки от първите три кръга, започнаха по-активно и пропуснаха няколко възможности, преди в 28-ата минута Висам Бен Йедер да им осигури преднина. Централният нападател вкара първия си гол за сезона с мощен удар, след като получи подарък в наказателното поле, заради грешка на Дамиен Да Силва и Стивен Нзонзи.

"Рен" остана без удар в очертанията на вратата на гостите до средата на второто полувреме, когато домакините бяха вдъхновени от 18-годишния дебютант в състава Адриен Трюфер. Юношата се появи на терена в 41-ата минута на мястото на контузения Фаиту Мауаса, а в 81-ата минута центрира брилянтно за Нзонзи. Снажният полузащитник отклони топката с глава в мрежата на "Монако", а в добавеното време на срещата самият Трюфер реализира победното попадение. Той нанесе удар от около 17-18 метра, а вратарят на "Монако" Бенжамен Льокомт допусна грешка и топката мина под тялото му, влизайки във вратата.

Трюфер осигури първа домакинска победа за "Рен" срещу "червено-белите" от 2014 г. насам и едва втори успех за бретанците в последните 11 двубоя от съперничеството с "монегаските". "Рен" вече няма загуба в седем поредни срещи от Лига 1, печелейки и в 10 от последните си 12 домакинства на шампионатно ниво. "Червено-черните" стъпиха на върха в таблицата с 10 точки, преди изиграването на останалите двубои от четвъртия кръг.

Тагове: