на живо

Първи трофей за Почетино начело на "Пари Сен Жермен" (ВИДЕО)

Шампионите спечелиха Суперкупата на Франция за осми пореден път

Първи трофей за Почетино начело на "Пари Сен Жермен" (ВИДЕО)

Първи трофей за Маурисио Почетино начело на "Пари Сен Жермен"! Аржентинецът, заменил в началото на годината уволнения Томас Тухел, изведе тима до триумфа в Суперкупата на Франция. На финала шампионите победиха с 2:1 "Олимпик" Марсилия.

На "Феликс Боларт" в Ланс ПСЖ поведе в 39', когато се разписа Мауро Икарди. Минути по-късно бившият нападател на "Интер" бе близо и до втори гол, но топката срещна гредата.

Снимка: Getty Images

Столичани все пак удвоиха аванса си пет минути преди края, след като Неймар бе точен от дузпа. В 89' "Олимпик" намали на 1:2 чрез Димитри Пайе, но не намери сили за повече.

Така ПСЖ вдигна Суперкупата на Франция за осма поредна година. Парижани са рекордьори с общо десетте си триумфа, следвани от "Олимпик" Лион с 8. Именно "хлапетата" са последният носител на трофея, различен от "Пари Сен Жермен" с успеха си през 2012 г.

Снимка: Getty Images

Отборът на "Олимпик" Марсилия има 3 Суперкупи на Франция, последната от които през 2011 г., когато победи "Лил" с 5:4. За ОМ поражението от ПСЖ е трети загубен спор за трофея в клубната история. Предишният случай, в който марсилци се задоволиха със сребърните медали, бе през вече далечната 1972 г.

Следващият мач на ПСЖ е гостуване на "Анже" в Лига 1 (16 януари, 22:00 ч., RING). В същата вечер "Олимпик" Марсилия приема "Ним", след което е домакин и на "Ланс" в отложена среща (20 януари, 22:00 ч., RING). На върха във Франция продължава да е "Лион" с 40 точки от 19 кръга, следван от ПСЖ и "Лил" с по 39. Марсилци са шести с 32 точки и два двубоя по-малко.