на живо

Пауло Дибала изкачи "Ювентус" на първото място (ВИДЕО)

Шампионите биха "Удинезе" с 2 гола на аржентинеца

Пауло Дибала изкачи "Ювентус" на първото място (ВИДЕО)

Пауло Дибала вкара и двата гола за "Ювентус" при победата над "Удинезе" с 2-0 в Торино. Срещата от 28-я кръг на Серия А бе спечелена безпроблемно от шампионите, които вече имат 2 точки повече от "Наполи", преди "сините" да гостуват на "Интер" в неделя от 21:45 ч.

След тихо начало на двубоя, в 20-та минута, "Юве" получи свободен удар пред наказателното поле на гостите. Пауло Дибала изпълни перфектно и прати топката точно до сглобката на вратата за 1-0.

В 37-та минута отново Дибала бе спънат в наказателното поле на "Удинезе", но Гонсало Игуаин пропусна отсъдената дузпа. Вратарят Албано Бицари спаси удара му.

Все пак в 49-та минута Игуаин се реваншира, правейки блестяща асистенция на Дибала за втория му гол в мача, който се оказа и последен.

До края Дибала имаше два шанса да оформи и хеттрик, но вратаря на "Удинезе" спаси веднъж, а в другия случай аржентинецът прати топката в аут.

Това бе 11-та поредна победа за шампионите в Серия А. Освен това те са на 1/4-финал в Шампионска лига и се класираха на финал за Купата на Италия.