на живо

Пиян скиор открадна кола в Пьонгчанг. Арестуваха го

Канадецът Дейвид Дънкан бил заловен с 0,160 промила алкохол в кръвта

Getty Images

Канадският състезател по ски крос Дейвид Дънкан, съпругата и мениджърът му са били арестувани от полицията в Южна Корея заради шофиране в нетрезво състояние в олимпийското село. За да бъде скандалът пълен, атлетът е шофирал... крадена кола.

Дънкан бил спрян за проверка от властите в Пьонгчанг, които установили, че автомобилът, който скиорът шофирал, е откраднат от близък паркинг. 

При проверката власите направили и тест за алкохол, който показал 0,160 промила. Допустимата граница в страната е 0,05 промила.

Компанията била задържана, а след намеса отстрана на посолството на Канада, 35-годишният Дънкан и спътниците му били освободени. На скиорът му е повдигнато обвинение.

В Южна Корея за подобен вид престъпление канадецът може да лежи 3 години в затвора и да плати глоба в размер на  близо 12 хил. канадски долара.

От канадския тим потвърдиха, че техен атлет е бил задържан и освободен, както и, че е започнало разследване. Повече подробности обаче не бяха съобщени. 

"Този инцидент е черно петно върху представянето на канадския тим на олимпийските игри в Пьонгчанг, на които спечелихме 28 медала", каза Крис Оверхолд - изпълнителен директор на Канадския олимпийски комитет.