на живо

Плевен посрещна златните Стойка и Ивет (ВИДЕО)

Олимпийските шампионки се включиха в хоро, показвайки, че в народните танци са добри, колкото и в спорта

Плевен посрещна златните Стойка и Ивет (ВИДЕО)

Плевен устрои грандиозно посрещане на олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова. Стотици се събраха на централния площад "Възраждане", за да видят златните медалистки от Токио.

В японската столица боксьорката Кръстева не остави шанс на конкуренцията в кат. до 51 кг, а при до 55-килограмовите, но в каратето, Горанова също бе безапелационна.

Днес сред множеството имаше деца от спортните клубове в Плевен, дошли да зърнат своите герои.

Кръстева и Горанова бяха приети от кмета Георг Спартански и получиха звание "почетен гражданин", а след това плевенчани си припомниха на видеостена най-важните моменти на двете шампионки в Токио.

Тържеството продължи с хоро, в което се включиха Стойка и Ивет, и завърши с фойерверки, заря и концерт на Северняшкия ансамбъл.

Българските олимпийци ще бъдат на гости и на bTV! За златния пробив в каратето, първото място на боксовия ринг, историческия успех на ансамбъла по художествена гимнастика, десетките в стрелбата и битките на тепиха - гледайте в четвъртък, 12 август, от 20:00 ч., когато ще излъчим олимпийско студио с водещи Флорина Иванова и Димитър Тасев.