на живо

"Победителите от Токио": Емоционална среща между медалисти и техните човешки съдби

Гледайте специалното студио на bTV с водещи Флорина Иванова и Димитър Тасев днес от 20:00 ч.

"Победителите от Токио": Емоционална среща между медалисти и техните човешки съдби

Емоционални срещи, неразказани истории и обликът на медалистките от олимпийските игри в Токио и техните треньори отвъд отличията - това ще видят зрителите в специалното студио на bTV "Победителите от Токио" днес (12 август) от 20:00 ч. 

Водещите Флорина Иванова и Димитър Тасев, които следиха най-авторитетния спортен форум в Япония, ще посрещнат шампионките - каратистката Ивет Горанова, боксьорката Стойка Кръстева и ансамбъла по художествена гимнастика, както и сребърната медалистка в стрелбата Антоанета Костадинова и носителките на бронзови медали в борбата Тайбе Юсеин и Евелина Николова.

"Очакваме една емоционална среща помежду им, тъй като те се вълнуват много една за друга и съпреживяват успехите на всички наши представители и сме много щастливи, че абсолютно всички наши медалисти от Токио, с абсолютно всички треньори - хората, които стоят зад тези усилия, ще бъдат днес в нашето студио. Искаме да открехнем вратата към хората, които стоят зад великите спортисти, в които тези момичета се превърнаха. Човекът е много по-важен от атлета. Благодарение на техните характери като хора, те са стигнали до успехите си. Искаме да покажем човешките съдби", разкри Флорина Иванова.

"Много се радваме, че всички медалисти ще бъдат тук, защото те не са се виждали. Ще се опитаме тези наши герои да ги представим в по-различна светлина. До сега ги виждахме с медалите, със спортната екипировка, с анцузите. Днес се надяваме да дойдат елегантно облечени и да представят труда, с който са стигнали до тези успехи. Тези медали бяха неочаквани. 3 златни не сме имали от 2000 г. Много вълнуващо е българското участие и то с толкова малка делегация. Ако си спомняш, когато заминахме и си говорехме, ние изобщо не бяхме оптимисти", каза Димитър Тасев и добави:

Снимка: Lap.bg

"Всеки един от тях е много интересен. Антоанета Костадинова има две олимпийски игри зад гърба си, нейната кариера са спадове и възходи. Стойка Кръстева се беше отказала от бокса. Гимнастичките, които почти не излизат от залата, защото този спорт иска да тренираш по 7-8 часа. Те имат какво да разкажат за пътя си".

Снимка: Reuters

Двамата прекараха 23 дни в Токио и проследиха всички български успехи на олимпийските игри.

"И ние си си поплакахме доста с нашите шампиони, то си беше историческо събитие за цял свят. Пожелах си злато за художествената гимнастика. Много благодаря на нашите прекрасни златни момичета за емоцията, която ни предоставиха. Митко ми се подиграваше през цялото време, защото бях пред инфаркт, докато те играеха. В крайна сметка си струваше всички емоции и усилия, заради тези наши победители в Токио. Когато нашите момичета взимаха медали - Ивет, Стойка, гимнастичките, Антоанета, боркините... ние не можем да ги прегърнем. Пляскаме им, но казват "Не се доближавайте", разказа Флорина Иванова.

Снимка: Lap.bg

"Това бяха моите първи олимпийски игри и съм сигурен, че искам да отида и на втори, но вече нормални. Олимпийски игри в извънредно положение си е много шашава работа. Този легендарен олимпийски дух със запознанствата, със сблъсъка с различни култури, с досега до велики спортисти, не можахме да го усетим. Бяхме в един балон: хотелът - транспортът - спортното съоръжение. Единственото, което ни "вдигаше" в тези дни бяха успехите на нашите спортисти", сподели Димитър Тасев.

Не пропускайте "Победителите от Токио" тази вечер (12 август) от 20:00 ч. пряко по bTV!