на живо

Почетино с внушителна заплата, но извън десетте най-скъпоплатени треньори

Има и доста по-щедри от "Пари Сен Жермен"

Маурисио Почетино пое "Пари Сен Жермен" в края на миналата седмица, слагайки подписа си под договор за година и половина. Възнагражданието на аржентинския специалист е внушително, но въпреки това той остава извън десетката на най-скъпоплатените треньори.

Според известния италиански спортен журналист Танкреди Палмери, Почетино ще получава по 7 млн. евро годишно в ПСЖ.

Очакванията на всички в Париж са огромни - доминация във Франция и високи резултати в Шампионската лига, където през миналия сезон, под ръководството на Томас Тухел, ПСЖ стигна до финала, загубен с 0:1 от "Байерн".

Именно наставникът на баварците Ханс-Дитер Флик е под №10 по заплата сред треньорите. Той заработва 8 млн. евро годишно. Трофеят в Шампионската лига бе част от требъла, който Флик постигна през миналата кампания.

Девети е Карло Анчелоти, също със заплата от 8 млн. евро. Легендата пое английския елитен "Евертън" през миналия сезон и "карамелите" са във възход, като в момента заемат шестото място във Висшата лига.

Осми се нарежда Юрген Клоп от "Ливърпул" с 10,5 млн евро на година. Германецът върна усмивките на "Анфийлд" и откакто е начело мърсисайдци стъпиха веднъж на европейския връх, сложиха край и на 30-годишното чакане за титлата в Англия.

Седми е Антонио Конте от "Интер" с 11 млн. евро на година. Под негово ръководство "нерадзурите" се превърнаха в един от фаворитите за прекъсване на доминацията, наложена от "Ювентус" в италианската Серия "А".

Шести е Зинедин Зидан от "Реал" Мадрид с 12 млн. евро на сезон. Легендата е далеч от постиженията през първия си период начело на кралския клуб, включващи феноменалните 3 поредни купи от Шампионската лига, но може да се похвали с титлата в Испания през миналия сезон.

Пети е Фабио Канаваро, който получава по 12 млн. евро на година в китайския "Гуанджоу Евъргранде". Не сме изненадани, че все още не иска да се завърне в Европа.

Четвърти е един от големите му конкуренти - Рафаел Бенитес. Испанецът се подписва под 13,5 млн. евро годишно в "Далиан". Звездите на местната Суперлига вече не получават стряскащо високи заплати, но при треньорите е различно.

Трети е Диего Симеоне от "Атлетико" Мадрид с 15 млн. евро на година. "Дюшекчиите" се представят отлично на всички фронтове, така че възнаграждението на Чоло е напълно заслужено.

Втори е Специалния. Жозе Моуриньо заработва по 17,5 млн. евро на година в "Тотнъм". Може ли дуетът Кейн-Сон да изведе "шпорите" до титлата в Англия? Ако го направи, Моу сигурно ще поведе в тази класация.

Засега №1 е Пеп Гуардиола. Испанският специалист получава по 23 млн. евро на година в "Манчестър Сити". Отново пред Моуриньо!

Гуардиола обаче със сигурност е под огромно напрежение заради очакванията да изведе "гражданите", действащи вицешампиони на Англия, до триумф в Шампионската лига.