на живо

Поредна гръмка издънка на "Рома" в Серия "А" (ВИДЕО)

"Вълците" без успех в 6 кръга за първи път от 2013 година

БГНЕС

"Рома" не само не излиза от кризата, а тя дори става още по-дълбока. Това е заключението след домакинската загуба на "вълците" с 0:1 от "Сампдория" в последен мач от 22-я кръг на италианската Серия "А". За втори пореден път и общо четвърти през сезона "джалоросите" допуснаха поражение пред своите тифози, които изпратиха играчите към съблекалните с бурни освирквания. Тимът на Еузебио Ди Франческо няма успех в последните шест кръга от калчото, докато "Сампдория" спечели едва за втори път далеч от Генуа през настоящия шампионат.

След един куп чисти голови положения и наистина изумителни спасявания на вратарите Алисон и Емилиано Вивиано, гостите стигнаха до победен гол точно 10 минути преди края на редовното време. В герой се превърна Дуван Сапата, който отбеляза седмото си попадение в първенството, след като получи отлично подаване от левия бек Никола Муру.

Най-силните минути на "Рома" бяха в началото на второто полувреме, когато невероятни пропуски направиха Лоренцо Пелегрини, Ченгиз Юндер и Един Джеко, който отново бе титуляр, въпреки неяснотата около уж считания за сигурен трансфер в "Челси". "Вълците" имаха своя златен шанс и минути преди паузата, когато Алесандро Флоренци пропусна дузпа. Ударът му бе отразен по великолепен начин от Вивиано.

Снимка: БГНЕС

Последният случай, в който "джалоросите" бяха в серия от шест последователни шампионатни двубоя без победа, бе преди цели пет години - през 2013-а, когато се съвзеха с успех над "Ювентус". А най-скорошната поредица от 7 двубоя без успех в историята на клуба е от 2005 година. В следващия кръг на калчото "Рома" гостува на "Верона". В класирането тимът пропусна да се изравни по точки с четвъртия "Интер" и остава на пето място с 41.

"Сампдория" е на шесто място с 37. "Моряците" не бяха печелили навън от 28 август, когато надиграха "Фиорентина". Те обаче доказаха, че атмосферата на "Олимпико" в никакъв случай не ги плаши, постигайки успех на митичния стадион срещу "вълците" за трети път от 2010 година насам. Футболистите на Марко Джампаоло показват подобрение във формата си, губейки само веднъж в последните пет мача (3 победи).