на живо

Грозни сцени в Ница: Прекратиха мач след хвърлена бутилка и нахлуване на терена

Има ранени футболисти

Twitter

Мачът от френския елит между "Ница" и "Олимпик" Марсилия беше прекратен в 75-ата минута заради нахлуване на фенове на терена.

До напрежението се стигна след хвърлени предмети към Димитри Пайет от гостите в момент, в който опитваше да изпълни ъглов удар. Недоволен, той хвърли бутилка обратно към трибуните, а след това запалянковци нахлуха на терена.

Трима играчи на ОМ са ранени при сблъсъците с феновете. Това са Луан Перес, Матео Гендузи и Димитри Пайет. След намеса на полицията, привържениците на домакините бяха върнати на трибуните, но напрежението не беше потушено и се наложи намесата на президента на "Ница" Жан-Пиер Ривиер, който говори с най-крайните привърженици на отбора по уредбата на стадиона. 

Съдията прибра отборите в тунела, като по-късно футболистите на "Ница" се върнаха на терена, но тези на "Олимпик" Марсилия - не.

Президентът на "Олимпик" Пабло Лонгория заяви, че клубът е решил да не продължи мача, въпреки че призивът е бил това да стане.

"Лигата искаше мачът да продължи, но ние решихме да не го правим, защото сигурността на футболистите ни не е осигурена. Това става за втори път - вече го преживяхме в Монпелие, където решихме да доиграем мача. Станалото сега е неприемливо. Трябва да го приемем като прецедент във френския футбол и затова избрахме да се върнем в Марсилия", каза Лонгория.

Тагове: