на живо

Прокуратурата влезе в централата на "Ювентус" заради подозрения в измами

Властите подозират нередности в трансферите на Артур и Миралем Пянич

БГНЕС

Италианската прокуратура влезе в офисите на футболния "Ювентус". Това съобщават местни медии. Причината са подозрения в счетоводни измами. 

Иззети са документи от офисите на клуба в Торино и Милано. Според местните журналисти, те са свързани с трансферите на двама футболисти - Артур и Миралем Пянич.

Снимка: Reuters

Бразилецът премина в "Ювентус" от "Барселона" за 72 милиона евро, а босненският национал в обратна посока срещу 60 млн.

Подозренията са, че сделките са осъществени с помощта на фиктивни фирми. Те са издавали фактури за несъществуващи трансакции. 

Снимка: Reuters

"Калчомеркато" твърди, че не само тези два трансфера се разследват. Още 40 са обект на интерес от италианската прокуратура. За тях трябва да отговарят президентът Андреа Аниели, неговият заместник Павел Недвед и бившият спортен директор Фабио Паратичи, който вече е в "Тотнъм".

Ако се докаже някаква вина, "Ювентус" може да понесе санкция, която варира. При по-малко провинение, клубът ще трябва да се раздели с някаква сума, за да плати глобата си. Ако обаче се докаже, че нарушението е по-сериозно, клубът може да бъде отстранен от елита в Италия. 

Снимка: Getty Images

"Бианконерите" вече преживяха този ужас пред 2006 г., когато отборът беше изпратен в Серия Б заради уреждане на мачове, а две от титлите му бяха отнети. 

Тагове:

Ювентус