на живо

ПСЖ и "Барселона" в битка за най-добрия от "хлапетата"

Той ще бъде свободен агент от лятото

Звездата на "Олимпик" Лион - Мемфис Депай, все пак може да остане във френската Лига 1 и през следващия сезон! Нидерландецът, чийто договор с настоящия му клуб изтича през лятото, е желан от "Барселона" на своя сънародник и бивш национален селекционер Роналд Куман, но в битката за подписа му ще се включи и "Пари Сен Жермен". Според испанския "Мундо Депортиво", треньорът на парижани Маурисио Почетино иска да има Депай в състава си.

Опцията "ПСЖ" е примамлива за 27-годишния флангови футболист, тъй като в Париж той може да стане част от атомно трио заедно с Неймар и Килиан Мбапе. Освен възможността да печели трофеи, Депай ще може и да остане във Франция, където живее от над 4 години.

Снимка: Getty Images

Депай премина в "Олимпик" Лион през януари 2017 г., когато "хлапетата" платиха на английския "Манчестър Юнайтед" 16 млн. евро за услугите му. Оттогава той има 69 гола и 52 асистенции в 169 мача за седемкратния френски шампион. През този сезон Депай е с 14 попадения и 9 асистенции в 30 двубоя във всички турнири.

Раздялата с него като свободен агент ще е тежък удар по "Лион", тъй като двете страни дълго време не успяха да постигнат споразумение за нов договор.