на живо

ПСЖ уволни Томас Тухел на Бъдни вечер

Новината все още не е потвърдена от френския футболен клуб

Reuters

Футболният шампион на Франция в последните 3 сезона - "Пари Сен Жермен", е освободил от длъжност треньора си Томас Тухел. Новината съобщиха няколко от авторитетните медии в Германия и Франция, но все още не е потвърдена от клуба.

Уволнението на германския специалист идва след победата с 4:0 на ПСЖ над "Страсбург". Трите точки обаче не помогнаха на парижани да почиват покрай празниците на върха на класирането. Те остават трети на точка от лидерите "Олимпик" Лион и "Лил".

47-годишният Тухел застана начело на "Пари Сен Жермен" през май 2018 г. Той успя да изведе отбора до две шампионски титли на Франция - през сезон 2018/2019 и 2019/2020.

Снимка: Getty Images

Към трофеите на тима той прибави Купа на лигата и Купа на Франция (2019/2020), както и две Суперкупи на страната (2018 и 2019 г.).

В Шампионската лига ПСЖ успя да играе на финал през сезон 2019/2020 г., като загуби от "Байерн" Мюнхен.

Снимка: Reuters

В последните месеци прехвърчаха искри между Тухел и ръководството на парижани, тъй като германецът заяви, че не е доволен от селекцията през лятото.

Снимка: Reuters

Следващият мач на ПСЖ е на 10 януари срещу "Брест" в Лига 1. В Шампионската лига тимът трябва да се изправи срещу "Барселона" на осминафинал.

Като фаворит за нов треньор на "Пари Сен Жермен" се посочва Маурисио Почетино. Аржентинецът е без работа от ноември 2019 г., когато беше освободен от "Тотнъм". Няколко месеца преди това той класира тима за финал в Шампионската лига.

Снимка: Getty Images