на живо

ПСЖ загря за Класиката с убедителен успех над "Ним" (ВИДЕО)

Килиан Мбапе отбеляза гол, но получи контузия в последните минути

ПСЖ загря за Класиката с убедителен успех над "Ним" (ВИДЕО)

Само три дни след сензационната загуба с 2:3 от "Лориен", футболистите на "Пари Сен Жермен" показаха, че провалът е оказал въздействие върху тях, реагирайки чрез категоричен успех с 3:0 над "Ним" в двубой от междинния 23-и кръг на Лига 1. Тимът на Маурисио Почетино имаше подчертано надмощие през първото полувреме, в което се разписа на два пъти, а след почивката добави още един гол, въпреки че "крокодилите" се активизираха в началото на втората част.

За шампионите, които за първи път в ерата на катарските си собственици, от сезон 2011/12 насам, допуснаха пет поражения още до 22-ия кръг на първенството, успехът е пети пореден на "Парк де Пренс". В нито един от тези мачове "червено-сините" не допуснаха попадение - серия, каквато не бяха записвали от януари-април 2014 г.

Снимка: Getty Images

Още в първите минути на срещата столичани пропуснаха няколко добри положения, но в 18-ата минута все пак откриха резултата. Анхел Ди Мария пресече неточно подаване и още с второто си докосване преодоля вратаря Баптист Рейне, насочвайки топката по тревата в далечния ъгъл. Аржентинецът се превърна в едва 12-ия футболист в клубната история, вкарал поне 50 шампионатни гола с екипа на ПСЖ.

След още 18 минути Ди Мария произведе и една от обичайните си магически асистенции, центрирайки перфектно за Пабло Сарабия. Испанецът вкара за четвърти път в първенството, засичайки подаването с глава на само няколко метра пред вратата.

Снимка: Getty Images

До почивката Серхио Рико блесна със зрелищно спасяване срещу Ламин Фомба, а вратарят на домакините имаше далеч повече изпитания в началото на второто полувреме, когато "Ним" често преодоляваше защитата на своя опонент.

"Крокодилите" обаче не стигнаха до гол, а вместо това допуснаха нов в своята врата. В 68-ата минута Килиан Мбапе се разписа с изящен удар от 20-ина метра в далечния ъгъл. Суперзвездата на ПСЖ вкара 15-ото си попадение за сезона в Лига 1, както и седмо в рамките на пет двубоя срещу "Ним", във всеки от които Мбапе е сред голмайсторите.

Снимка: Getty Images

В последните минути на срещата обаче световният шампион с Франция бе заменен, а след края на мача се оттегли към съблекалните накуцвайки, оставяйки съмнения дали контузия няма да му попречи да вземе участие в предстоящото поредно горещо издание на Класиката срещу "Олимпик" Марсилия - в неделя, 7 февруари, от 22:00 пряко по RING.

На "Велодром" се очаква завръщането на Неймар, който бе наказан за срещата в сряда вечер, както и на все още контузения капитан Маркиньос. Марко Верати и Абду Диало са заразени с COVID-19.

Снимка: Getty Images

Любопитно е, че ПСЖ спечели точно с 3:0 в четвърто поредно домакинство на "Ним", като дори не е допуснал гол в последните четири шампионатни двубоя срещу "крокодилите". Те не са надигравали столичани от 1992 г.

ПСЖ запазва третото си място в класирането с актив от 48 точки, след като вторият "Олимпик" Лион (49 т) спечели с 1:0 гостуването си на "Дижон". Победният гол бе дело на Лукас Пакета. Лидерът "Лил" даде поредна солидна заявка за титлата, след като триумфира с 3:0 при визитата си на "Бордо", и вече има 51 точки.