на живо

Различните 5: Лаура Траатс - слънчев лъч добрина (ВИДЕО)

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.

Отговорна, лъчезарна, добра. За скромните си 22 години Лаура Траатс - гимнастичката от националния ансамбъл, ще ви изненада.

Тя е мъдра и будна, подредена, както в действията, така и в мислите си, и напълно наясно с целите в живота си. Има интереси в неподозирани сфери, а личността ѝ е пъстра и силна, точно колкото името ѝ, което е различното за нашите географски ширини. Лаура не парадира с нито едно свое качество. Не може да скрие единствено усмивката. А тя не е оръжие, защото Лаура не воюва. Като слънчев лъч тя просто може да разтопи всеки лед... с добрина.

Как Лаура успя да представи съчетание на спектакъла "Сън", въпреки скорошната операция от дискова херния? Гледайте на Коледа (25 декември) от 17:00 ч., когато bTV ще ви покаже бенефиса на олимпийските шампионки от ансамбъла, Катрин Тасева и Невяна Владинова.

Снимка: bTV

"Името Лаура означава победа и сила. Произлиза от лаврово дърво, от което е изработен лавровият венец, венецът на победата. В Римската империя са награждавали победителите с лавров венец. В живота бих казала, че съм силна личност, имам някои силни качества. Мисля, че е рано да кажа дали съм победител в живота, но се чувствам като такъв с това, което имам", разказва тя.

А най-голяма подкрепа на Лаура по пътя към победите ѝ оказва семейството. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by lauratraats (@lauratraats)

"Дава ти сила и криле, когато знаеш, че има хора, които стоят непрестанно зад теб. Фамилията ми е холандска, тъй като баща ми е холандец. Вкъщи си говорим само на български език. Семейството ми са едни страхотни хора, много спокойни. Наистина сме много сплотено семейство", разказва гимнастичката.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by lauratraats (@lauratraats)

Освен с родителите си, Лаура е изградила силна връзка със сестра си – Алис. Не без първоначални "спречквания".

"Тъй като разликата ни е 3 години и 2 месеца, в началото, като бях съвсем малка, леко ревнувах. Вниманието, както беше цялото върху мен, като единствено дете, така изведнъж се появи едно бебенце, което го привлече цялото. Но в момента тя е една от най-добрите им приятелки, с нея мога да споделям всичко. Обожавам времето, прекарано с нея и много добре се разбираме", разказва тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by lauratraats (@lauratraats)

Успехът в семейство Траатс не е на всяка цена! Лаура е научена да живее по този начин.

"Никога не съм усещала някакви болни амбиции на родителите ми. За баща ми преди всичко най-важното нещо е аз да съм добре, а майка ми още от малка ми казваше: "Лаури, в залата не се напъвай много. Ако видиш, че бухалка лети към теб, си пазиш главата и бягаш, да не те удари.". Благодарение на това, аз знам, че правя всяко нещо за себе си. Във всички тежки моменти, когато знам, че го правя, защото аз го искам, а не защото някой друг ме кара, това осмисля целия процес", разкрива тя.

Снимка: bTV

Най-близките осигуряват на Лаура не само спокойствие, а и... най-вкусната храна всяка вечер след тренировка! Традицията е много важна в семейство Траатс.

"Баща ми готви наистина страхотно, обожавам всичките му гозби. Ако има супа леща, която е направила майка ми, а тате прави шницели с една холандска подправка в месото, и двете със сестра ми избираме шницелите, а лещата остава и мама просто се отказва да готви. Но пък десерти и салатите ѝ се отдават много. Аз наистина много обичам десерти!", казва тя.

Снимка: bTV

По-сладка от любимите десерти е само любовта. Лаура открива своята половинка Мартин в... детската градина. 

"Бяхме гаджета в детската градина. Детска любов, която обаче се оказа доста истинска. След това не бяхме в едно училище, пътищата ни се разделиха. И впоследствие той реши да ми пише. Разбрахме се да излезем, просто да се видим като стари приятели, но любовта отново пламна. Вече повече от две години сме заедно и мисля, че това е само началото", казва тя.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by lauratraats (@lauratraats)

Именно Мартин е един от любимите събеседници, с които Лаура обича да си говори за нещата от живота, за смисъла на съществуването, за любовта, мечтите, копнежите и надеждите.

Освен разговорите, напук на стереотипите и клишетата, тя е от спортистите, които обичат да четат и винаги намират време за някоя друга страничка.

Снимка: bTV

"Любимата ми книга е "Делириум" на Лорън Оливър. Това е книгата, която определено ме грабна и до момента не съм чела по-вълнуваща история. Също така "Тайната" на Ронда Бърн ми е много интересна. Дори исках да уча метафизика. Все още ми е много интересна темата, но мисля първо да си установя живота и после от чисто любопитство бих записала да уча и това", казва тя.

Докато на Лаура тепърва ѝ предстои да се убеждава в силата метафизичните закони, тя е сигурна в едно – нищо не може да си съперничи с добротата.

Снимка: bTV

"Това е най-човешкото качество. Мисля, че това да имаш голямо сърце е най-важното нещо. Добротата се изразява в това да искаш другите хора също да са добре, да им помагаш, да си всеотдаен. Щастието на другите носи щастие и за мен", категорична е Траатс.

Лаура зарежда околните с усмивка и подарява щастие, дори и когато не го осъзнава. Като лаврово клонче във венец, тя самата е победител на житейския килим.

Снимка: bTV

Гледайте бенефиса на ансамбъла по художествена гимнастика, Невяна Владинова и Катрин Тасева по bTV на Коледа (25 декември) от 17:00 ч.