на живо

Разпитват президента на "Ювентус" за връзки с организирана престъпна група

Андреа Аниели предоставял билети и пропуски за стадиона на футболни хулигани

Getty Images

Президентът на "Ювентус" Андреа Аниели е бил разпитван от прокуратурата в Италия във връзка с връзките му с футболни хулигани, които са част от организирана престъпна група.

Пресата в Италия информира, че босът и още трима високопоставени служители в клуба са предоставяли билети и пропуски за стадиона на агресивни хулигани. В замяна крайните ултраси са предотвратявали инциденти по трибуните, за които торинският гранд трябва да плаща глоби.

Аниели призна, че е съдействал на властите, но отрече всякакви обвинения да се занимава с незаконни дела в публично обръщение към медиите.

Снимка: Getty Images

"Аз и клубът няма от какво да се страхуваме и какво да крием. През последните месеци заедно с други служители в "Ювентус" бях разпитван като свидетел в разследване на организирана престъпна група. Като такъв бях подложен на наблюдение и подслушване, въпреки това ще съдействам до края на разследването. Да се твърди, че аз и служителите в "Ювентус" имаме връзка с организираната престъпност в страната обаче е неприемливо и плод на неразбиране. като президент на клуба съм имал контакти с членове на различни организации на привържениците, но никога не съм се срещал с престъпни босове",  категоричен е той.

"Нито един от въпросните фенове няма забрана за посещаване на стадиона. Не мога да знам дали прокуратурата ги разследва за други престъпления. Тези срещи са част от задълженията ми като президент на "Ювентус". Аз уважавам законите на Италия и ги спазвам. Ние, както и всички други футболни клубове, работим в синхрон с полицията за опазване на реда по стадионите", добави той.

В заключение на своето изказване, цитирано от "Кориере дело Спорт", Аниели отрече слуховете, че има намерение да предостави своите акции в клуба на друг собственик.