на живо

Класически "Реал" гледа към 1/4-финалите за Купата на Краля

Белия балет без проблеми срещу "Леганес"

Класически "Реал" гледа към 1/4-финалите за Купата на Краля

Отборът на "Реал" Мадрид е с единия крак на 1/4-финалите за Купата на Краля. Белия балет победи с 3:0 "Леганес" у дома в първи мач от 1/8-финалите на турнира.

Футболистите на Сантяго Солари владееха инициативата от първия съдийски сигнал. В 15-ата минута Карим Бензема опита да открие резултата с глава, но вратарят на гостите Иван Куеяр показа брилянтен рефлекс и изби. "Леганес" отговори с удар на Мартин Брейтуейт, но Кейлор Навас бе на мястото си.

Капитанът на "Реал" Серхио Рамос бе точен за 1:0 в 44-ата минута. Той изчака да види накъде ще тръгне стражът на гостите и насочи топката в долния ляв ъгъл на Куеяр.

Винисиус Жуниор пропусна да се разпише на два пъти през втората част, преди Лукас Васкес да вкара за 2:0 в 68-ата минута.

Все пак Винисиус Жуниор записа името си сред голмайсторите в 77-ата минута, оформяйки крайното 3:0.

Брейтуейт опита да направи загубата на "Леганес" малко по-приемлива, но Навас спаси опасния му удар с глава в 81-ата минута.

Реваншът на "Мунисипал де Бутарке" е на 16 януари.

Още два мача от осминафиналите за Купата на Краля ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group в четвъртък. От 20:30 ч. по RING е срещата между "Атлетик" Билбао и "Севиля", а от 22:30 ч. "Барселона" ще гостува на "Леванте" по bTV Action.