на живо

Смел "Фуенлабрада" изненада "Реал" с равенство

Третодивизионният тим с престижно 2:2 на "Бернабеу"

Getty Images

"Реал" Мадрид се класира за осминафиналите на Купата на Краля след 2:2 с третодивизионния "Фуенлабрада" в реванша на "Сантиаго Бернабеу".

Първата среща на стадион "Фернандо Торес" в мадридското предградие завърши 2:0 и така с общ резултата 4:2 играчите на Зинедин Зидан продължават напред в надпреварата. 

Противно на очакванията, отборът на "Фуенлабрада" започна по-активно срещата и още в 5-ата минута се размина с попадение във вратата на Кейлор Навас. Уго Фрайле получи топката близо до голлинията, но ударът му бе прекалено неточен.

Третодивизионният тим продължи да атакува и поведе с 1:0 в 25-ата минута. Разписа се Мийя след шут от малко повече от 20 метра.

Изоставането в резултата провокира домакините да заиграят по-сериозно. В 28-ата минута Франсиско Фойласие стреля опасно, но защитник на гостите блокира удара му. В 42-ата минута отново 19-годишният аржентинец, по-известен като Франчу, бе близо до изравнително попадение, но стражът на "Фуенлабрада" се справи без затруднения.

В 58-ата минута Аяс отправи удар с глава, но Навас се намеси решително и предотврати втори гол във вратата си. Четири минути по-късно Даниел Диас нацели гредата на "Реал".

В 63-ата минута Борха Майорал изравни с глава за 1:1. Обратът стана факт в 70-ата минута, а точен за "Реал" отново бе Майорал.

В 90-ата минута гостите стигнаха до престижното 2:2 след попадение на Алваро Портийо.

За 1/8-финалите на Купата на Краля се класираха още "Нумансия", който изненада "Малага" в реванша, "Леганес", "Селта Виго" и  "Леванте".