на живо

Рома би и Карпи. Люка Дин с фантастичен гол (ВИДЕО)

Четвърта поредна победа за "джалоросите"

Вицешампионът на Италия Рома спечели гостуването си на новака Карпи с 3:1 и продължава с добрите резултати под ръководството на назначения през януари старши треньор Лучано Спалети.  

На стадион "Алберто Бралия“ "вълците“ трябваше доста да се потрудят за трите точки.

Те доминираха през първото полувреме и създадоха две добри голови възможности, но Флоренци, а по-късно и Салах не съумяха да ги превърнат в гол.

В 44-тата минута Джеко изведе отлично Салах сам срещу вратаря, но ударът на египтянина срещна напречната греда. Така и двата отбора оставиха всичко по-интересно за втората част.

След почивката Пянич смени контузения Ел Шаарауи. Рома продължи да напада, а Карпи да се брани. Защитата на домакините все пак се пропука в 56-тата минута. Салах подаде на включилия се в атаката ляв бек Дин, който изненадаващо стреля от над 25 метра и направи вратаря на Карпи Белец безпомощен - 0:1.

Радостта на "вълците“ обаче не трая дълго. Само 5 минути след като поведоха римляните допуснаха изравняване. Германският защитник Рюдигер направи детинска грешка, оставяйки Мбакогу да се измъкне. Нигериецът намери непокрития Лазаня и той с лекота възстанови равенството – 1:1.

Рома се мобилизира и пак притисна Карпи. "Джалоросите“ трябваше да чакат чак до 84-тата минута, за да излязат отново напред в резултата. Салах проби по десния фланг, влезе в наказателното поле и намери Джеко, който не сбърка - 1:2.

Още в следващата си атака Рома подпечата победата с трети гол. Салах се възползва от объркване в защитата на Карпи и оформи крайното 1:3.

В заключителните минути на мача щастието на феновете на Рома бе помрачено, тъй като централният защитник Манолас и крилото Салах получиха контузии. Гъркът остана на терена до последния съдийски сигнал, но Салах бе заменен от Емерсон. 

Все пак Рома записа четвърта поредна победа в Серия "А“ и заема 3-тото място във временното класиране.

В неделя, в последен мач от 25-ия кръг на италианския шампионат, четвъртият Фиорентина и петият Интер се изправят един срещу друг на "Артемио Франки“ във Флоренция.

Двубоят е с начален час 21:45 и може да го проследите пряко по телевизия RING.