на живо

Рома и Фиорентина в битка за място в Шампионска лига (ВИДЕО)

Тази вечер от 21:45 часа по RING

Getty Images

Рома посреща Фиорентина в първи мач от 28-ия кръг на Серия „А”. Двубоят е директен сблъсък за място в Шампионска лига. В момента и двата тима имат по 53 точки в актива си, като само по-добрата голова разлика задържа „джалоросите” над тазвечершния им гост.

Тимът от Вечния град се намира във великолепна форма под ръководството на Лучано Спалети. Рома е в серия от 6 поредни победи. За този период „вълците” са най-резултатният тим в Калчото с общо 18 вкарани гола – средно по 3 на мач.

Фиорентина обаче няма загуба в последните си 7 шампионатни срещи, две от които срещу топ отбори – Наполи и Интер.

В първия двубоя между тези два тима през сезона Рома надделя с 2:1 на „Артемио Франки”. Тогава римляните предимно се защитаваха, но вкараха два гола след контраатаки. Точни бяха Салах в 6-тата и Жервиньо в 34-тата минути. За Фиорентина в самия край на срещата се разписа Бабакар.

Тази вечер Рома за пореден път няма да може да разчита на контузения Де Роси, а получилият лека контузия в предишния кръг Наинголан все още не е напълно възстановен и може би ще остане на резервната скамейка. Фиорентина е в Рим с най-доброто, с което разполага. Единствено наказаният Сарате не може да вземе участие в срещата.