на живо

Рома излезе начело в Серия А

Римските "вълци" подчиниха досегашния лидер Фиорентина с 2:1 на "Франки"

Рома победи с 2:1 Фиорентина като гост в дербито на 9-ия кръг на Серия А и излезе еднолично на първото място.

Гостите започнаха много агресивно двубоя и това даде резултат в 6-та минута, когато бившият играч на "виолетовите" Мохамед Салах реализира рядко красив гол.

Снимка: Getty Images

Египтянинът бе освиркван бурно при всяко негово докосване до топката заради начина, по който се раздели с тима от Флоренция.

След това Руди Гарсия прибра своя отбор в собствената половина и почти не излизаше от нея. Домакините изцяло контролираха нещата на терена, но трудно стигаха до положение срещу защитата от 9 човека. Все пак Калинич излезе веднъж сам срещу Шчесни, но опитът му за прехвърляне не успя.

В 34-та минута Даниеле Де Роси открадна една топка на границата на наказателното поле, тя попадна в Жервиньо, който пробяга около 80 метра и реализира за 2:0.

Снимка: Getty Images

През второто полувреме нещата не се промениха и Фиорентина владееше топката в близо 80% от времето. Гостите обаче бяха тези, пред които отново се откри шанс в 56-ата минута, но първо Татарушану спаси удар на Жервиньо, а след това Бернардески изби топката от голлинията след удар на Пянич. "Виолетовите" отговориха с хубави атаки, но отново с пропуски се отчетоха Калинич и Бернардески.

В 87-та минута Салах получи два жълти картона в рамките 3 секунди за нарушение и за последвалата му реакцията към съдията.

Снимка: Getty Images

С човек повече домакините натиснаха и влезлият като смяна Бабакар намали в добавеното време. За повече обаче нямаше време.

Така Рома постигна изключително важен успех, който изстреля тима на първото място в Серия А с актив от 20 точки. Две по-малко имат Фиорентина и Интер, които са съответно на второ и трето място.