на живо

"Рома" откри кръга в Италия с победа

"Джалоросите" с безпроблемен успех над новака СПАЛ

"Рома" победи с 3:1 като домакин СПАЛ в първи мач от 15-ия кръг на Серия "А".

"Римските вълци" доминираха от първата до последната минута и не оставиха съмнение нито за момент кой ще е крайният победител в срещата. Допълнително те бяха улеснени в 11-та минута, когато Един Джеко се измъкна и капитанът на СПАЛ Фелипе го фаулира на границата на наказателното поле. Реферът отсъди първоначално фаул и показа жълт картон, но след намесата на видео асистента поправи цвета на картона, тъй като Фелипе беше последен в защитата.

С човек повече "джалоросите" се настаниха в наказателното поле на съперника. Ел Шаарауи и Джеко направиха по няколко пропуска преди в 19-та минута босненският нацинал да открие резултата. Последваха още много пропуски, а в 32-та минута Строотман покачи на 2:0. 

След почивката домакините намалха темпото, но не спряха да атакуват и в 53-та минута Пелегрини направи резултата класически. Минута по-късно обаче реферът отсъди дузпа за гостите за нарушение на Манолас срещу Мора. Зад топката застана Вививани, който отбеляза, но ударът трябваше да бъде пребит. При втория опит Вивиани реши да стреля с "Паненка", Алисън реагура и отрази, но при добавакат нямаше какво да направи. 

Така в крайна сметка "Рома" взе важни три точки и вече има 34 в актива си и запазва 4-тото си място. СПАЛ пък остава под чертата. 

Тагове:

@