на живо

"Рома" отнесе "Удинезе" и се доближи до лидерите (ВИДЕО)

"Вълците" се наложиха с 3:1

Getty Images

"Рома" се наложи над гостуващия "Удинезе" с 3:1 в мач от първи мач от шестия кръг на Серия "А". С успеха столичани събраха 12 точки и се изкачи на четвърто място в класирането, на 3 точки зад лидерите "Наполи" и "Ювентус" и на точка зад третия "Интер".

Домакините поведоха още в 12-ата минута, когато Раджа Наинголан се пребори за една топка пред дъгата на наказателното поле между трима играчи на съперника и пусна към Един Джеко, който с прецизен удар по тревата от 12-13 метра преодоля вратаря Албано Бицари.

След половин час игра Джеко асистира на Стефан Ел Шаарауи, който засече подаване на босненеца за 2:0.

"Рома" направи преднината си класическа малко преди почивката. Диего Пероти центрира към точката на дузпата, Йенс Ларсен се опита да върне към вратаря, но много нескопосано, а Ел Шаарауи се възползва от грешката и вкара за 3:0.

След почивката домакините продължиха да контролират събитията на терена, но Диего Пероти изпусна дузпа минута преди края, отсъдена за нарушение на Габриеле Анджела.

В последните секунди на редовното време Ларсен пък се реабилитира за лошата си изява при третия гол на "Рома" и успя да намали след страхотен извеждащ пас от дълбочина на Брам Найтинг.

За отбора на "Удинезе" това бе пета загуба в шест мача от началото на сезона.