на живо

"Рома" постигна категоричен успех над "Торино" (ВИДЕО)

"Вълците" зарадваха тифозите преди решителния мач срещу "Шахтьор"

БГНЕС

Седмица, след като спечели с 4:2 като гост на лидера "Наполи", тимът на "Рома" надигра "Торино" с 3:0 в първа среща от 28-я кръг на Серия "А". "Вълците" играха под възможностите си през първото полувреме, но през втората част бяха далеч по-ефективни и заслужено прибавиха три точки към актива си. Столичани спечелиха осмо поредно домакинство срещу "биковете" в елита на италианския футбол, както и за пети път в последните шест кръга на първенството.

Домакините откриха в 56-ата минута чрез Костас Манолас. Централният защитник засече хубаво центриране на Алесандро Флоренци. 17 минути по-късно капитанът Даниеле Де Роси удвои преднината с първия си гол за сезона, а в третата минута от добавеното време Лоренцо Пелегрини се разписа, след като влезе в игра малко по-рано.

"Рома" записа едва втора победа в последните си шест двубоя от калчото на "Олимпико", а тя е и 11-а в последните 16 двубоя срещу "Торино". Само за трети път в последните 14 срещи от всички турнири "вълците" не допуснаха гол във вратата си и би трябвало да подходят още по-уверено към предстоящия 1/8-финален реванш от Шампионската лига срещу "Шахтьор" Донецк. Срещата е във вторник от 21:45 пряко в ефира на RING!

"Рома" събра 56 точки и си гарантира оставане на трето място в класирането на Серия "А" след уикенда. С 4 точки по-малко е градският съперник "Лацио". "Торино" записа три поредни загуби в шампионата за първи път от декември, 2016 година. За момента "биковете" са девети с 36 точки. Те допуснаха едва четвърто поражение в 14 гостувания за кампанията.