на живо

"Рома" разби неузнаваем "Наполи" насред "Сан Паоло"

4:2 за "римските вълци" в зрелищен мач

Тимът на "Рома" шокира "Наполи", побеждавайки го с 4:2 като гост в двубой от 27-ия кръг на италианската Серия "А".

След поражението "адзурите" имат само точка аванс на върха. По-рано тази вечер действащият шампион "Ювентус" измъкна победата срещу "Лацио" в последните секунди и събра 68 точки, а "Наполи" е с 69. Неаполитанците обаче са с мач повече.

Срещата на "Сан Паоло" започна отлично за домакините. "Наполи" откри резултата още в 6-ата минута чрез Лоренцо Инсинье. Радостта на лидерите в Серия "А" не продължи дълго и още в ответната атака Дженгиз Юндер изравни, макар и с голяма доза късмет.

В 26-ата минута многоходова акция на "Рома" завърши с прецизен удар с глава на Един Джеко и гостите осъществиха пълен обрат.

До края на полувремето "Наполи" имаше инициативата, но не успяваше да създаде чисти голови положения.

След почивката тимът на Маурицио Сари се хвърли в атака, но гостите се бранеха отлично. На висота бе и стражът Алисон.

Стигна се до 73-ата минута, когато при една контраатака на "вълците" Един Джеко се освободи и преодоля Пепе Рейна с шут от дистанция.

Попадението шокира "Наполи" и само шест минути по-късно Диего Пероти се възползва от грешка на бившия си съотборник Марио Руй, за да покачи на 4:1 за гостите.

В добавеното време Дрийс Мертенс оформи крайния резултат, оползотворявайки пас на Лоренцо Инсинье.

С този успех "Рома" задмина местния си враг "Лацио", както и "Интер". "Джалоросите" вече заемат третата позиция с актив от 53 точки срещу 52 за "бианкочелестите" и 51 за "нерадзурите".

Последните обаче са с мач по-малко - дерби с "Милан". Мачът е утре от 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по телевизия RING.

Тагове:

@