на живо

"Рома" с нова издънка в Серия А (ВИДЕО)

Тимът на Спалети загуби гостуването си на "Торино" с 1:3

"Рома" допусна втора загуба за сезона в Серия А, отстъпвайки като гост на "Торино" с 1:3. Интересни сблъсъци между бивши съотборници имаше на терена. Джо Харт пазеше за "Торино", а срещу него беше Един Джеко, с когото бяха в "Манчестър Сити".

Джеко пропиля отлична възможност в средата на първото полувреме, а през второто остана доста тих. В редиците на домакините личаха имената на Леандро Кастан и Яго Фалке, които преди се състезаваха за "Рома".

Мачът започна шеметно за торинци. Централният нападател Андреа Белоти отбеляза петия си гол от началото на сезона в 8-ата минута. "Римските вълци" бяха изключително активни до края на първата част, но така и не се възползваха от създадените положения.

На почивката Лучано Спалети прибегна до смените. В игра се появи големият капитан Франческо Тоти. Това ентусиазира феновете на "Рома", но те бързо трябваше да преглътнат нов горчив хап. Бруно Перес фаулира в наказателното поле Белоти и съдията Паоло Талявенто отсъди дузпа. От бялата точка беше точен Яго Фалке.

Секунди по-късно Талявенто за втори път отсъди 11-метров наказателен удар. Този път той беше за "Рома". Това е шестата дузпа, която "римските вълци" получават от началото на сезона.

Логично, с изпълнението се нагърби Тоти и легендата на Рим нe сбърка, отбелязвайки своя гол номер 250 в Серия А.

Гостите тръгнаха да обръщат мача, а покрай това се отвориха големи пространства за контраатака на съперника. Опасните положения, които "Торино" започна да създава дадоха резултат в 65-тата минута. Отличният в този мач Белоти подаде на Фалке. Последният шутира и се получи рикошет в крака на Федерико Фасио и топката посети за трети път вратата на Шчесни. 3:1 и първа победа у дома на "Торино" срещу "Рома" от 1990 г. насам.

В следващия кръг "Торино" приема "Фиорентина", а за "Рома" предстои дерби срещу "Интер".