на живо

Рома се развихри и отправи предупреждение към Реал Мадрид (ВИДЕО)

"Вълците" направиха за смях защитата на Фиорентина

БГНЕС

Рома се утвърди на третото място в Серия "А", след като разгроми прекия си конкурент за класиране в зона "Шампионска лига" Фиорентина с 4:1. Това бе седми пореден успех за тима на Лучано Спалети, който се доближи поне временно на 2 точки от втория Наполи.

В 22-ата минута Стефан Ел Шаарауи откри резултата за "вълците", след като бе изведен на празна врата от Мохамед Салах. Малко преди това обаче страничният съдия не видя, че египетският национал е бил в засада. Три минути по-късно Салах удвои преднината на римляните. Това се случи благодарение на рикошет от тялото на бившия играч на Рома Давиде Астори.

"Джалоросите" продължиха да атакуват опасно и Диего Пероти удари греда след грешка на Астори. В 38-ата минута обаче аржентинецът показа по-голяма точност при скоростна контраатака на домакините и асистенция на Ел Шаарауи. Резултатът бе покачен на 3:0. Секунди преди почивката Йосип Иличич върна един гол. Словенският нападател бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Лука Дин срещу Кристиан Тейо.

Салах напълно ликвидира интригата в 58-ата минута, когато получи страхотен извеждащ пас от Миралем Пянич и пусна хладнокръвно топката между краката на вратаря на Фиорентина Чиприян Тътърушану. Съпротивителните сили на гостите от Флоренция съвсем изчезнаха и те регистрираха най-тежката си загуба през този сезон в Серия "А".

В последния четвърт час за Рома в игра се появи 39-годишният Франческо Тоти. В последните минути той имаше възможност да вкара за 5:1, но шутът му от пряк свободен удар се отби от дясната греда.