на живо

"Рома" се влюби в 1:0 - Ел Шарауи заби страхотен гол от воле за нова победа (ВИДЕО)

"Вълците" са допуснали само пет попадения в първите си 10 мача от първенството

БГНЕС

Отборът на "Рома" постигна трета поредна победа в италианската Серия "А". В рамките на една седмица "вълците" спечелиха всяка една от срещите с минималното 1:0. Този път това се случи срещу "Болоня" на стадио "Олимпико". Гостите допуснаха трета последователна загуба, като не намериха начин да отбележат на най-добрата защита в калчото. След 10 изиграни мача, "джалоросите" са инкасирали само 5 попадения във вратата си, а това бе седмата им "чиста мрежа" в шампионата.

Скъпоценният гол във вратата на съперника пък отбеляза Стефан Ел Шарауи. Атакуващият халф бе точен с великолепен удар от въздуха в 33-ата минута. Той засече центриране на Лоренцо Пелегрини и изпрати топката в далечния ъгъл, вкарвайки за трети път от старта на сезона във всички турнири.

Секунди преди домакините да вземат преднина, "Болоня" пропусна най-добрата си възможност в срещата, след като Алисон спаси удар с глава на Адам Мазина. Другото чисто положение през първата част бе пропиляно от Един Джеко, който също с глава стреля над вратата от 5-6 метра. След почивката гол на босненския нападател бе отменен, поради засада.

Снимка: БГНЕС

"Рома" надигра "червено-сините" в трети пореден сблъсък помежду им. Във всеки от тях съперникът на "вълците" не успява да се разпише, докато те не са пропускали да отбележат вече в 28 поредни двубоя с "Болоня". "Червено-сините" също така нямат победа срещу столичния гранд в осем поредни срещи от 2012 година насам.

С победата "Рома" събра актив от 24 точки от 10 мача. "Болоня" остава със 17 пункта в средата на класирането.