на живо

"Рома" сгреши и позволи на "Ювентус" да се откъсне (ВИДЕО)

Бившият футболист на "вълците" Лукаш Скорупски се превърна в герой за "Емполи"

Facebook

"Рома" допусна неочаквано равенство срещу "Емполи" и по този начин позволи на шампиона "Ювентус" да се откъсне на върха в класирането на Серия А. „Римските вълци“ направиха 0:0 при гостуването си на тима от Тоскана в мач от 11-тия кръг на италианското първенство.

"Рома" започна мача значително по-добре и още във 2-ата минута Един Джеко пропусна да се разпише, след като засече центриране в наказателното поле на "Емполи". Босненецът стреля с глава, но Лукаш Скорупски спаси.

Снимка: Facebook

Три минути по-късно Мохамед Салах отправи хубав удар, но Скорупски отново бе на мястото си и спаси. "Емполи" можеше да се възползва от пропуските на "Рома" и да поведе в резултата в 40-та минута, но Мануел Паскуал стреля встрани от вратата на Войчех Шчесни.

В 80-ата минута Масимо Макароне се възползва от грешка в защитата на "римляните", но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на Шчесни.

В 89-ата минута отново полският вратар се превърна в герой, след като отрази много опасен удар на Мануел Паскуал. В третата минута на добавеното време на мача Стефан Ел Шаарауи бе изведен сам срещу вратаря, но Скорупски изби топката в корнер.

Минута по-късно стражът на "Емполи" отново се прояви на високо ниво, спасявайки мощен шут на египтянина.

След днешния мач "Рома" заема второто място във временното класиране с актив от 23 точки, на 4 зад "Ювентус".

За "Емполи" пък това бе осми пореден мач в Серия А без отбелязан гол, а отборът остава в зоната на изпадащите с актив от 7 точки.