на живо

"Рома" спря прокобата срещу "Аталанта"

Еузебио Ди Франческо стартира начело на "римските вълци" с победа

"Рома" започна новия сезон в Серия "А" с победа. Столичани взеха гостуването си на сензация от миналата кампания "Аталанта" с 1:0. Единственото попадение отбеляза Александър Коларов в 31-вата минута от пряк свободен удар. Това е първа победа за "римските вълци" срещу този съперник от ноември 2014 г.

За първи път на пейката на "Рома" беше назначеният през лятото треньор Еузебио Ди Франческо. Той пусна като титуляр едно от новите попълнения на тима - Грегоар Дефрел. В предни позиции действа Един Джеко, а на другия фланг беше Диего Пероти. Изненадващо Жуан Жезус партнираше на Костас Манолас в центъра на отбраната, вместо Федерико Фасио.

Двата отбора трудно създаваха голови положения по време на целия мач като грешките и неточностите изобилстваха. Дебют в Серия "А" направи Хосе Паломино. Бившият защитник на "Лудогорец" направи отличен мач за "Аталанта" и се справи с опеката на голмайстор номер 1 на "Рома" за миналия сезон Един Джеко.

Следващият мач на "Рома" е срещу "Интер" на "Олимпико" и това ще бъде своебразното завръщане на Лучано Спалети на стадиона в столицата на Италия. Очаква се доста бурна реакция от тифозите на "Рома" към вече бившия наставник на тима.

В четвъртък "Рома" ще научи съперниците си в групите на Шампионската лига. Жребият ще се излъчва пряко по bTV Action от 19:00 ч.