на живо

Рома срази Ювентус на "Олимпико”, кошмарът за "бианконерите” продължава (ВИДЕО)

2:1 за римляните, червен картон за Патрис Евра

Getty Images

Рома победи Ювентус с 2:1 в един от най-чаканите мачове в Серия „А” през този сезон. Това бе първа победа за „вълците” в шампионата и второ поражение за Юве. Торинци не бяха стартирали първенството с две поредни загуби от 1912 година насам.

Домакините започнаха срещата по отличен начин, осъществявайки сериозен натиск. Още в началните минути на мача Флоренци бе спънат в наказателното поле на Юве от върналия се да помага в отбрана Марио Манджукич, но реферът Никола Рицоли предпочете да не отсъжда дузпа.

Натискът на Рома продължи, но Буфон успяваше да опази мрежата си суха. Малко преди почивката удар на Миралем Пянич срещна гредата и равенството се запази.

Рома продължи да доминира и през втората част. Възпитаниците на Руди Гарсия не спираха да пресират и атакуват съперника, който предпочиташе да се брани и да накъсва играта.

В 61-вата минута Рома получи правото да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Пянич застана зад топката и матира Буфон, изпращайки феновете на „джалоросите” в екстаз.

В 63-тата минута Ювентус предяви претенции за дузпа заради игра с ръка на Даниеле Де Роси, но „бианконерите” получиха само пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Дибала го изпълни неточно и мъката на шампионите продължи.

„Старата госпожа” остана с 10 души на терена в 78-ата минута, когато Патрис Евра получи втори жълт и съответно червен картон. Малко по-рано резервният страж на гостите Рубиньо също бе изгонен, само че от пейката.

Рома вкара втори гол минута по-късно. Другият босненец в състава на столичани – Един Джеко пребори Джорджо Киелини и отбеляза с глава за 2:0. Това бе първо попадение за тарана с екипа на Рома.

Двата гола аванс успокоиха Рома. Възпитаниците на Руди Гарсия заиграха по-защитно, предоставяйки инициативата на „бианконерите”. Стигна се до 88-ата минута, когато Пауло Дибала върна надеждите на гостите. Аржентинецът се възползва от грешки в отбраната на Рома и намали – 2:1.

В края на срещата привържениците на Рома потрепериха. Ювентус изпълни два корнера, при които на стражa на римляните Шчесни се наложи да демонстрира рефлекса си. „Вълците” в крайна сметка удържаха крехката си преднина и се поздравиха с успеха.

Вижте най-интересното от мача: