на живо

"Рома" "загря" за "Реал" с издънка срещу последния

Лошата серия на "римските вълци" продължава

Getty Images

Тимът на "Рома" продължава слабото си представяне от началото на сезона. "Римските вълци" стигнаха само до равенство 2:2 с последния "Киево" в двубой от 4-ия кръг на италианската Серия "А". На "Олимпико" възпитаниците на Еузебио Ди Франческо водеха с 2:0 на почивката, но в крайна сметка взеха само точка.

Домакините откриха резултата в 10-ата минута, когато Алесандро Флоренци намери отлично Стефан Ел Шаарауи и последният не сбърка от близка дистанция. След половин час игра "Рома" вече водеше с 2:0 - Един Джеко комбинира с Брайан Кристанте, а италианският национал се разписа с премерен удар в долния ляв ъгъл.

Снимка: Getty Images

Домакините обаче бяха доста колебливи в защита, като още през първата част загатнаха, че няма да опазят мрежата си суха.

Още в началото на второто полувреме - в 52-ата минута - Валтер Бирса преодоля Робин Олсен с красиво изпълнение и "Киево" намали изоставането си на 1:2.

В крайна сметка гостите от Верона изковаха точката седем минути преди края. Мариуш Степински се възползва от безобразната игра на защитниците на "Рома" и прати топката в мрежата зад Олсен - 2:2.

Снимка: Getty Images

В оставащите минути римляните опитаха да осъществят натиск, но така и не успяха да създадат работа на стража Стефано Сорентино.

Така "Рома" е на седмо място във временното класиране с победа, две равенства и загуба. "Киево" пък остава последен с актив от -1. "Летящите магаренца" започнаха сезонa с -3 точки заради финансови измами.

Слабият старт на кампанията поставя под напрежение наставника на "Рома" Еузебио Ди Франческо. В Рим вече му търсят заместник, ако отборът не подобри резултатите си скоро.

Снимка: Getty Images

Следващият мач на "Рома" е гостуване на "Реал" Мадрид в първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоя можете да гледате пряко по bTV Action на 19 септември (сряда) от 22 ч.

Тагове:

@