на живо

Руди Гарсия: Рома ще спечели скудетото

Гледайте най-интересните мачове от Серия А по bTV Action и RING.BG

БГНЕС

Въпреки загубата от Ювентус с 2:3 в скандалното дерби от шестия кръг на Серия А преди две седмици, треньорът на Рома Руди Гарсия показа самочувствие и увереност, заявявайки, че тимът му е по-силен от този на "бианконерите" и ще спечели титлата от шампионата.

За "вълците", които заемат второ място в класирането с 15 точки, предстои домакинство на Киево от седмия кръг на калчото. Двубоят е в събота от 19:00 и ще бъде излъчен пряко по RING.BG.

"Минаха прекалено много дни без мачове в първенството и затова се писа толкова много за този прословут вече мач и неговите епизоди, които ощетиха Рома. Сега съм притеснен за срещата с Киево, която пристига след две седмици на полемика и преди важната среща с Байерн (Мюнхен) от Шампионската лига. Утре трябва да спечелим"

Гарсия отново не подмина темата "Ювентус" и спорните отсъждания в полза на шампионите по време на мача между двата тима на "Ювентус Стейдиъм". Джанлука Роки отсъди две дузпи в полза на Юве и призна победният гол, въпреки че Артуро Видал бе в положение на засада и пречеше на видимоста на Морган Де Санктис. След края на двубоя капитанът Франческо Тоти направи остро изказване за явната съдийска подкрепа за Ювентус.

"За Юве искам да кажа само едно нещо. Беше срамно посрещането на нашия щаб на скамейката и трибуната в Торино. Бих искал да споделя и полемиката относно изказването на Франческо Тоти. Когато моят капитан говори трябва да бъде уважаван, тъй като го е заслужил с всичко направено във футбола. Той казва това, което чувстваше, тъй като неговите ценности бяха ограбени и искаше справедливост. Гледахме внимателно записа и спорните моменти ги вижда цял свят… Заболя ме от факта, че най-добрият италиански рефер може да се подаде на натиска. Натиск, който усетихме всички".

Ето и цялата програма за седмия кръг в Серия А:

Събота, 19:00, Рома - Киево, пряко по RING.BG

Събота, 21:45, Сасуоло - Ювентус, пряко по RING.BG

Неделя, 13:30, Фиорентина - Лацио, пряко по bTV Action

Неделя, 16:00, Верона - Милан, пряко по bTV Action

Неделя, 16:00, Палермо - Чезена, пряко по RING.BG

Неделя, 16:00, Аталанта - Парма, пряко по VOYO.BG

Неделя, 16:00, Каляри - Сампдория

Неделя, 16:00, Торино - Удинезе

Неделя, 21:45, Интер - Наполи, пряко по bTV Action

Понеделник, 21:45, Дженоа - Емполи

 

"За Юве искам да кажа само едно нещо. Беше срамно посрещането на нашия щаб на скамейката и трибуната в Торино. Бих искал да споделя и полемиката относно изказването на Франческо Тоти. Когато моят капитан говори трябва да бъде уважаван, тъй като го е заслужил с всичко направено във футбола. Той казва това, което чувстваше, тъй като неговите ценности бяха ограбени и искаше справедливост. Гледахме внимателно записа и спорните моменти ги вижда цял свят… Заболя ме от факта, че най-добрият италиански рефер може да се подаде на натиска. Натиск, който усетихме всички", допълни бившият треньор на Лил.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=51365