на живо

С грим, перука и минижуп към европейското (ВИДЕО)

Шотландски футболист се превърна в истинска сензация с видео от 2015 г.

Getty Images

На терена той е смел. Цял живот играе само за един отбор – „Абърдийн“, а през следващата година вероятно ще попадне сред избраниците на селекционера на националния тим по футбол на Шотландия за европейското първенство.

Но Андрю Консидайн има и друго лице – с перука, грим, ярки дрехи и… песен на уста.

През 2015 г. в най-известната платформа за споделяне на видео съдържание в интернет се появи клип, в който Консидайн е основен герой. Той танцува доста артистично и пее песента „Yes Sir, I Can Boogie“ на испанския дует „Бакара“. Пременен е като истинска „Драг кралица“ – мъж, който влиза в преувеличен сценичен образ на жена. Очевидно е, че футболистът се забавлява в тази роля. Партнират му десетима мъже. 

Снимка: Getty Images

Видеото е заснето по време на ергенското парти на играча на "Абърдийн". Това е един от подаръците на приятелите му преди сватбата - професионално заснемане, хореограф, който измисля движенията, гримьор и стилист. Консидайн и приятелите му толкова много се забавлявали по време на снимките, че решили да покажат видеото и на гостите на сватбената церемония.

Вероятно никой друг нямаше да забележи видеото, ако съотборниците на Консидайн в националния отбор на Шотландия не бяха включили същия хит от 70-е години на ХХ век в празненствата си след класирането за европейското първенство през 2021 г.

Тимът успя да се добере до едно от 24-е места в груповата фаза на турнира след 1:1 в редовното време като гост на Сърбия и дузпи.

Шотландците чакаха 24 години, за да могат отново да се борят за ценния трофей. За последно те участваха на европейско първенство през 1996 г. (а на световно – през 1998 г.). Очаквано празненствата започнаха веднага в съблекалнята на стадиона в Белград. И едва ли случайно с нея прозвуча „Yes Sir, I Can Boogie“.

Самият Консидайн, който влезе като резерва срещу Сърбия, не пропусна да покаже заучените движения. Съотборниците му пък го окуражаваха с аплодисменти.

Снимка: Getty Images

За кратко време клипът с негово участие се превърна в истински хит в социалните мрежи. Стотици хиляди вече са го гледали. Което е предпоставка, че Андрю Консидайн ще се превърне в една от големите звезди на европейското първенство, което трябваше да се проведе през 2020 г., но беше отложено с година заради пандемията от коронавирус.