на живо

Сълзата на Антоанета: Историята на кадър, който казва всичко (ВИДЕО)

Как се прави въздействаща снимка на олимпийските игри? Отговорите от фотографа Любомир Асенов

Сълзата на Антоанета: Историята на кадър, който казва всичко (ВИДЕО)

Понякога един кадър казва повече от хиляди думи. В неделя (25 юли) Антоанета Костадинова спечели сребърен медал в стрелбата на олимпийските игри в Токио. Отличието беше жадувано, чакано дълго време и изстрадано. А емоциите нямаше как да се скрият! 

В социалните мрежи се появи снимка, която не оставя никой безразличен. Българката е на почетната стълбичка, а от окото ѝ се спуска сълза. 

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

Как се прави такъв кадър? Отговорът идва от фотографа, уловил момента - Любомир Асенов от LAP.BG.

"От олимпийските игри може би това е най-ценната снимка за България, защото е единственият медал и то в момент, в който беше много нужен за да вдигне нивото на усещане. В момента на вдигането на флага на България тя първоначално реагира много емоционално, успя да се сдържи, след което сълзата просто излезе, нямаше как да я спре", разказва той.

Снимка: bTV

Асенов е човекът, който се старае да улавя емоциите на българските представители на олимпийските игри в Токио. С годините той е овладял изкуството на това да "издебва" точния момент. 

Как се снима на най-странните олимпийски игри? И как един фотограф преживява спортните успехи и неуспехи? 

Отговорите в петия епизод от олимпийския влог "Игрите на Флори и Митко" днес (27 юли). Гледайте преживяванията на специалните пратеници на bTV в Токио всеки ден след 17:00 ч. на нашия сайт btvnovinite.bg.