на живо

"Сампдория" няма спирка вкъщи. Подчини и "Ювентус" (ВИДЕО)

Шампионите останаха на 4 точки от върха

"Сампдория" няма спирка вкъщи. Подчини и "Ювентус" (ВИДЕО)

"Сампдория" победи "Ювентус" с 3-2 в инфарктен мач от 13-ия кръг на Серия А. Това бе едва второ поражение за шампионите от началото на сезона и в същото време 6-та победа на "Сампдория" на свой терен от 6 мача.

След равностойно първо полувреме, в което се запомни един пропуск на Хуан Куадрадо от близо и една претенция за дузпа на гостите, геновезците наложиха волята си през втората част.

Дуван Сапата даде гол аванс на "Самп" в 52-ра минута, надскачайки Стефан Лихщайнер и пращайки топката с глава в мрежата. 20 минути по-късно смелата игра на домакините се увенча с прекрасен гол, дело на Лукас Торейра.

Масимилиано Алегри бе оставил резерви играчи като: Буфон, Бардзали, Алекс Сандро и Дибала, но пусна последния в опит да обърне мача. Вместо това обаче Джанмарко Ферари от "Сампдория" вкара трети гол в 79-та минута.

Изглеждаше, че няма връщане назад, но в 90-та минута "Юве" получи дузпа, която Гонсало Игуаин реализира, а в предпоследната минута на 5 минутното продължение Пауло Дибала вкара красив гол за 3-2.

До края обаче просто нямаше повече време и "Ювентус" вече изостава на 4 точки от лидера "Наполи". "Сампдория" пък вече е на 2 точки зад петия в класирането, като има и мач по-малко.