на живо

"Сампдория" смачка "Кротоне" и се изкачи до 5-то място (ВИДЕО)

Александър Тонев още е контузен и пропусна мача

"Сампдория" смачка "Кротоне" и се изкачи до 5-то място (ВИДЕО)

"Сампдория" взе най-изразителната си победа от началото на шампионата в Серия А. Отборът от Генуа разби гостуващия "Кротоне" с 5-0 и в следствие на това се изкачи до 5-то място в подреждането.

Домакините започнаха вихрено и още в 3-та минута поведоха. Защитникът Джан Марко Ферари вкара с глава първия си гол за "Сампдория", който се оказа във вратата именно на бившия му отбор.

В 12-та минута Сапата бе повален в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Фабио Куалярела бе безпощаден за 2-0, като с този гол той вече е вкарвал на 35 различни съперника в Серия А.

Вдъхновената игра на "Самп" продължи и в 39-та минута се стигна до трети гол, чийто автор бе Джанлука Капрари.

През второто полувреме домакините намалиха леко оборотите с мисъл за гостуването на "Интер" в междинния кръг идния вторник. Това обаче се отрази в нови 2 гола във вратата на "Кротоне".

Карол Линети вкара в 70-та минута след много качествена комбинация между Денис Прет, Джанлука Капрари и поляка Линети.

9 минути по-късно се разписа друг поляк. 20 годишният Давид Ковначки тъкмо бе влязъл в игра, когато овладя слабо изчистена топка от вратаря на гостите. Ковначки напредна и вкара дебютния си гол в Серия А около 30 секунди след появата си на терена.

С победата "Сампдория" се изкачи временно на 5-то място в класирането, събирайки 17 точки. Александър Тонев още е контузен и не игра за "Кротоне", а отборът му остава с 6 точки и е възможно да падне в зоната на изпадащите след всички мачове от кръга.