на живо

Сашо Тонев игра 80 минути срещу "Рома", но "Кротоне" пак загуби (ВИДЕО)

"Вълците" бият с 2:0. Джеко пак пропусна дузпа.

Сашо Тонев игра 80 минути срещу "Рома", но "Кротоне" пак загуби (ВИДЕО)

"Рома" спечели с 2:0 гостуването си на "Кротоне" от 24-ия кръг на Серия А. С успеха си "вълците" си върнаха второто място в класирането, а домакините все повече затънаха в зоната на изпадащите. Българският национал Александър Тонев за втори пореден път бе титуляр за отбора си и се запомни с 2 удара, спасени от вратаря на столичани Войчех Сченсни.

Срещата започна с продължително владение на "Рома" и защитна игра на "Кротоне". В 16-та минута гостите получиха дузпа за оспорвано нарушение срещу Мохамед Салах. Един Джеко обаче изпълни встрани от вратата. Това бе втора поредна пропусната дузпа от босненеца, след тази срещу "Удинезе".

Все пак в 40-та минута "Рома" поведе след добре изработен гол на Раджа Наинголан. През второто полувреме столичани често стигаха до наказателното поле на "Кротоне", но втория гол падна едва в 77-та минута. След продължителна акция Салах подаде на Джеко, който на празна врата успя да вкара 18-ия си гол за сезона в Серия А.

Победата прати "Рома" отново на второто място, на две точки пред "Наполи". "Ювентус" има 4 точки аванс пред "вълците" преди да е изиграл мача си от 24-ия кръг като гост на "Каляри".