на живо

Шампионско посрещане за Стойка Кръстева в родния Добрич (ВИДЕО)

Златната медалистка предложи първия си треньор за почетен гражданин

Шампионско посрещане за Стойка Кръстева в родния Добрич (ВИДЕО)

Олимпийската шампионка Стойка Кръстева се завърна в родния Добрич. В знак на признателност към тези, които са ѝ помогнали по пътя към върха, тя внесе предложение първият ѝ треньор - Стефан Петков, да стане почетен гражданин.

В Добрич имаше бурни аплодисменти за боксьорката, която отвя конкуренцията в кат. до 51 кг в Токио. Първи я посрещна кметът на града Йордан Йорданов. Една от изненадите за Кръстева беше присъствието на класния ѝ ръководител и учител по физическо в основното училище, в което е учила.

Снимка: bTV

"Когато дойде Стефан в училище и каза "Искам!", аз му казах, че Стойка е човекът, няма друго такова дете. Това е нашият герой, нашето слънце на Добруджа.", каза г-жа Гергана Генчева.

"Тук съм израснала, тук се чувствам уютно с цялата тази топлина. Ще го запомня с хората, които ме направиха човек. Хората, които ме направиха спортист, хората, на които искам да благодаря, че в момента сме тук и водим този разговор, защото без учителите, без треньорите нямаше да съм тук, нямаше да съм това, което съм, т.е. нямаше да съм Стойка Кръстева.", каза шампионката.

Снимка: bTV

Стойка Кръстева е спортист №1 е на Добрич за 2011 и 2012 г. А сега, след малко повече от месец, на празника на града - 25 септември, тя и нейният първи треньор Стефан Петков ще бъдат новите почетни граждани на Добрич.