на живо

Шок за "Лацио"! "Летящите магаренца" триумфираха на "Олимпико"! (ВИДЕО)

"Киево" се защитаваше през целия мач, но стигна до ценна победа

БГНЕС

"Лацио" допусна сензационна загуба с 0:1 от "Киево" в първи мач от 22-я кръг на италианската Серия "А". Тимът от Верона бе в серия от 5 поредни поражения преди гостуването на "Олимпико", но въпреки това надхитри съперника си и го победи в италианската столица за първи път от януари, 2013 година. За "римските орли" поражението е едва трето в 12 двубоя у дома от началото на първенството и второ поредно, след като преди седмица загубиха и гостуването си на шампиона "Ювентус" с 0:2.

През целия мач "Лацио" доминираше, макар да бе без наказания си голмайстор Чиро Имобиле. Домакините владееха топката повече от съперника, отправиха 30 удара към вратата на "Киево", но не успяха да преодолеят вратаря Стефано Сорентино. 37-годишният страж се отличи с няколко великолепни спасявания след удари на Марко Пароло, Лукас Биглия и Сенад Лулич. Именно той даде възможност на съотборниците си да помислят за победата и тя стана факт след инфарктен финал на срещата.

В 90-ата минута "летящите магаренца" организираха брилянтна контраатака, при която Масимо Гоби асистира на Роберто Инглезе, който отбеляза с едва втория удар на "Киево" в очертанията на вратата на домакините. 25-годишният нападател вкара третото си попадение за сезона и осигури на своя тим четвърта победа при последните 12 гостувания на "Лацио" от 2004 година насам. Успехът също така е четвърти за "Киево" далеч от дома през настоящата кампания.

Снимка: БГНЕС

"Лацио" бе надигран от "Киево" едва за четвърти път в последните 22 срещи между двата тима. Така "римските орли" рискуват да изостанат още повече от третия в класирането "Наполи", който в момента има преднина от 4 точки, както и да загубят четвъртата си позиция.

С първата си победа от 18 декември насам "летящите магаренца" се изкачиха от 13-та до 10-та позиция, измествайки от нея състава на "Болоня".