на живо

Стойчо Младенов получи жребец за рождения си ден

Губернаторът на област Кизилорда организира вечеря в чест на българския треньор

stoycho-mladenov.com

Българският треньор на казахския "Кайсар" Стойчо Младенов получи нетрадиционен подарък за рождения си ден. Губернаторът на област Кизилорда Кримбек Кушербаев удостои специалиста с расов жребец по повод неговия 60-ти юбилей. 

Младенов получи подаръка си на специална вечеря, организирана от домакините. На нея присъстваха футболистите и целия щаб на "Кайсар". 

"Възхитен съм от г-н Кушербаев. Хората в Кизилорда трябва да са горди, че той е губернатор. Откакто станах треньор на "Кайсар", г-н Кушербаев прави всичко възможно да се чувствам така, все едно тук съм роден. Той не успя да присъства на празника по случай рождения ми ден и организира специално тържество, което наистина ме трогна. Завинаги ще пазя в сърцето си този спомен. Оставам признателен на г-н Кушербаев за топлото отношение", написа Младенов в официалния си сайт. 

По време на тържеството българският специалист облече и местна носия, предназначена за пазителя на семейството, според традицията. 

Младенов пое казахския тим в края на 2016 г. Той постигна 3 победи, 3 загуби и 3 равенства с "Кайсар", който е на 7-мо място в класирането.