на живо

Страхотен гол спря победната серия на "Интер" (ВИДЕО)

"Нерадзурите" не успяха да спечелят гостуването си на "Болоня"

БГНЕС

След 4 последователни победи в Серия "А", "Интер" взе само точка от гостуването си на "Болоня" в първа среща от междинния пети кръг. Домакините играха на много всичко ниво, най-вече в защита, и дори имаха по-чисти положения за отбелязване на гол. Гостите пък не показаха истинския си облик във втори пореден двубой, но за разлика от предишния срещу "Кротоне" (2:0), този път не се измъкнаха.

"Болоня" поведе в 32-ата минута пред пълните трибуни на стадио "Ренато Дал'Ара". Точен с брилянтен удар от разстояние бе Симоне Верди. 25-годишният нападател отбеляза първото си попадение за сезона, след като от движение прати топката в ъгъла на вратата, пазена от Самир Ханданович.

През второто полувреме "Интер" продължи да среща затруднения в организирането на атаките си, но все пак стигна до изравнителен гол в 77-ата минута. Безспорно, гостите имаха доста късмет, след като Ибрахима Мбайе се спъна в наказателното поле и падайки извърши нарушение срещу появилия се като резерва Едер. Главният съдия Марко Ди Бело отсъди дузпа, а Мауро Икарди не сгреши при изпълнението. Централният нападател на гранда от Милано вече има 6 попадения за сезона.

Снимка: БГНЕС

"Интер" продължава да няма загуба като гост на Болоня вече 15 години, от 2002 насам. Освен да увеличат победната си серия, "нерадзурите" не успяха и за първи път от ноември, 2012 година, да постигнат четвърта последователна победа при гостуване.

"Болоня" остава без успех в осем поредни двубоя срещу "Интер", както и само с един от началото на сезона - 1:0 над "Беневенто". "Червено-сините" вече имат актив от 5 точки, докато тимът на Лучано Спалети е с 13, очаквайки останалите срещи от петия кръг.