на живо

Супердербита в съботната програма на bTV Action и RING!

Не пропускайте мачовете от Серия "А", вижте кои са те

Getty Images/Guliver Photos

Десет кръга след началото на сезона в италианското футболно първенство, първите четири отбора в класирането са събрани в едва две точки. Сред тях обаче липсва шампионът Ювентус, който заема 12-то място, изоставайки на 11 пункта от върха. Интригата е все по-голяма, а поредният епизод от шоуто на Серия "А" започва днес!

Петте най-интересни мача от 11-я кръг по традиция ще може да видите в ефира на bTV Action и RING, както и на онлайн платформата VOYO.BG. 

Двата съботни мача от калчото обещават невероятни емоции на запалянковците! В 19:00 започва едно от най-страстните градски дербита в италианския футбол - Ювентус срещу Торино, което ще бъде излъчено пряко по RING!

 Двубоят ще има още по-голям заряд, поради кризата в резултатите на "бяло-черните", които през седмицата допуснаха четвъртата си загуба за сезона (0:1 от Сасуоло) - нещо, което не се бе случвало от сезон 1987/88. За първи път от много време насам "биковете" са в по-добра позиция от именития си съперник, заемайки 10-о място в класирането с три точки повече от Юве.

През месец април Торино постигна първи успех в дербито от 1995 година, надигравайки "старата госпожа" с 2:1. Така серията на Юве от седем поредни победи и 17 мача без загуба срещу "биковете" бе спряна, но тифозите на "бяло-черните" все още вярват, че техните любимци имат сили да атакуват върха и през този сезон.

Веднага след дербито на "Ювентус Стейдиъм" ви съветваме да насочите вниманието си към ефира на bTV Action, където в 21:30 започва коментарното студио преди суперсблъсъка между Интер и Рома. В междинния 10-и кръг "черно-сините" прекъснаха серията си от четири мача без успех, надигравайки Болоня с 1:0, но отново не впечатлиха с играта си в нападение. За сметка на това отборът на Роберто Манчини не допусна гол в шести мач за сезона и разполага с най-добрата защита, инкасирала едва седем попадения.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

От своя страна "римските вълци" са най-резултатният тим в шампионата, отбелязвайки 25 гола в 10 мача, което прави средно по 2,5 гола на двубой. От атакуващата игра на столичани обаче страда тяхното представяне във фаза защита. Рома допусна гол във всеки от последните си 10 двубоя от всички турнири. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През миналия сезон мачовете между Интер и Рома бяха много драматични, а двата отбора си размениха по една домакинска победа. Срещата на "Джузепе Меаца" завърши 2:1, а на "Олимпико" - 4:2. 

В неделя ще имате възможност да гледате пряко още три двубоя от Серия "А". В 13:30 по RING ще бъде излъчена срещата Фиорентина - Фрозиноне, а в 16:00 отборът в най-добра форма - Наполи, гостува на Дженоа. В 21:45 по bTV Action може да гледате друго голямо дерби - Лацио срещу Милан.