на живо

Боряна Калейн и Катрин Тасева триумфираха на отделните уреди в Бургас

Те си поделиха по два медала в последния ден на държавното първенство "Жулиета Шишманова"

Боряна Калейн и Катрин Тасева спечелиха по два медала на отделните уреди държавното първенство по художествена гимнастика "Жулиета Шишманова", което се проведе в Бургас.

За двете грации това беше генерална репетиция преди Световната купа в София. Надпреварата ще се проведе от 26 до 28 март и ще бъде излъчена пряко в каналите на bTV Media Group, както и на сайта btvnovinite.bg.

Кален от "Левски Триадица" завършва участието си на "Жулиета Шишманова" с 3 златни медала. След като вчера (18 март) триумфира в многобоя, днес тя стана първа на обръч (27,050 точки) и топка (27,400 точки).

Снимка: БФХГ

Втора и на двата уреда е Катрин Тасева от "Левски Илиана" с 25,125 точки на обръч и 27,050 точки на топка.

Бронзовите медали спечели Ева Брезалиева от "Олимпия" Бургас. Тя заслужи 24,800 точки на обръч и 25,600 на топка.

На останалите два уреда - бухалки (27,200 точки) и лента (24,600 точки) златото отиде при Катрин Тасева.

Снимка: БФХГ

С бухалки тя изпревари Татяна Воложанина от "Левски Илиана" с 27,100 точки. Трета стана Боряна Калейн с 26,550 точки.

Втора на лента е Калейн (24,550 точки), а трета - Ева Брезалиева (23.500 точки).

Призът "Жулиета Шишманова" за треньор си поделиха главният мениджър на националния отбор жени Бранимира Маркова, личният треньор на Боряна Кален - Марияна Памукова, и наставникът на победителката в многобоя при девойките Никол Тодорова - Николай Боев.

Снимка: БФХГ

Приз "Васил Стоянов", който се връчва за първа година на най-добре представилата се бургаска гимнастичка при девойките, отиде при Виктория Сахатчиева от клуб "Черноморец" и нейната треньорка Мария Калангерова.

Следващото голямо изпитание за българските грации ще бъде Световната купа в София. Надпреварата ще се проведе от 26 до 28 март и ще бъде излъчвана пряко по RING и на сайта btvnovinite.bg. В неделя (28 март) финалите на отделните уреди ще може да гледате и пряко по bTV.