на живо

Маркова: Боряна и Катрин знаят, че ще ги гледат много хора и се вълнуват

Гледайте Световната купа по художествена гимнастика пряко в каналите на bTV Media Grоup

Маркова: Боряна и Катрин знаят, че ще ги гледат много хора и се вълнуват

Въпреки че в "Арена Армеец" няма да има публика за предстоящата Световна купа по художествена гимнастика, представителките ни в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева и Боряна Кален, се вълнуват за представянето си. 

Това сподели след подиум тренировката генералният мениджър на националния тим индивидуално Бранимира Маркова. 

Световната купа по художествена гимнастика в София ще се проведе от 26 до 28 март. Състезанието ще бъде излъчено през трите дни пряко по RING, на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg. В неделя (28 март) може да гледате финалите на отделните уреди в пряко предаване по bTV.

Снимка: БФХГ

"И Катрин, и Боряна направиха много хубава тренировка. И двете момичета очакват с нетърпение утрешния старт. Днес подиумът мина много добре. Но, разбира се, най-важно е да продължим така и в следващите 3 дни. Разбира се, че се вълнуват. За тях всяко състезание е важно. Това, че няма да има публика, не смятам, че ще им се отрази зле, защото те всички знаят, че това състезание ще се предава на живо и ще ги гледат страшно много хора. И двете са в добро настроение и с нетърпение очакват старта си утре", заяви Маркова.

За Тасева това ще бъде първо голямо състезание след принудителната пауза заради пандемията от коронавирус. Кален пък се представи отлично в Гран при на Москва преди месец, като спечели златният медал за съчетанието си с бухалки.

Снимка: bTV

"Радвам се, че в последните няколко месеца подготовката ни върви гладко, нямаше съществени спирания. И двете момичета са във форма. Ако успеят да изиграят съчетанията си без неточности, биха претендирали дори за медали. Предстоят ни още 3 Световни купи, европейско първенство във Варна и дай, Боже, олимпийски игри. Моята цел и поставените задачи от мен са да надграждат и всеки път да се представят възможно най-добре", заяви още Маркова.

Снимка: bTV

Световната купа по художествена гимнастика ще се проведе от 26 до 28 март в София. В залата няма да се допускат зрители, но всички съчетания може да гледате пряко по RING. Финалите на отделните уреди в неделя може да проследите и пряко по bTV.

Световната купа може да гледате още на платформата VOYO.BG, както и на сайта btvnovinite.bg.